Politika privatnosti

Kompanija Imanuel DOO, kao vlasnik portala www.imanuel.co.rs je svoje poslovanje uskladila sa zahtevima Uredba Evropske unije o zaštiti ličnih podataka (GDPR). Ova politika privatnosti je sastavljena tako da ukaže svim našim korisnicima kako se njihove „lične informacije“ koriste na mreži. Molimo pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti kako biste jasno razumeli kako sakupljamo, koristimo, štitimo, ili na neki drugi način rukujemo, Vašim ličnim podacima u skladu sa našim sajtom. Korišćenjem ovog portala prihvatate i politiku privatnosti.

Koje lične podatke prikupljamo od ljudi koji posećuju ovaj portal?

Ime, Email adresu, IP adresu korisnika. Portalu možete pristupiti i anonimno.

Kada sakupljamo lične informacije?
Mi prikupljamo podatke od Vas kada posetite portal, kada se prijavite za dobijanje e-biltena,  kada nas kontaktirate putem kontakt forme ili postavite pitanje za stručnjaka.

Ukratko:

  • Prilikom posete portalu: IP adresu, kolačići
  • Prilikom prijave na e-bilten: Ime (uvek), Email (uvek).
  • Prilikom slanja Email poruke preko kontakt forme: Ime (uvek), Email (uvek)

Detaljnije:

Poseta našem i Vašem portalu

Prilikom posete ovom portalu snima se Vaša IP adresa od strane dva servisa: Google Analytics i WordPress dodatka koji je zadružen za bezbednost sajta. Google Analytics će Vaše podatke izbrisati iz baze u roku od 38 meseci. Vaša IP adresa se beleži kako bi se proverila zlonamerna aktivnost i sajt zaštitio od određenih vrsta napada. Primeri provere uslova prilikom prijavljivanja uključuju pokušaj prijavljivanja, odjavljivanje, zahteve za sumnjivim URL-ovima, promene sadržaja sajta i ažuriranje lozinke. Ove informacije se čuvaju 4 dana.

Prijava na bilten

Kada se prijavljujete na naš e-bilten morate uneti Vašu e-adresu i Vaše ime. Naš bilten ima sistem duple potvrde (eng. douple opt-in) tako da morate dodatno potvrditi da želite da se prijavite na naš bilten.

Slanje poruke preko kontakt forme

Kada nam šaljete poruku putem kontakt forme koja se nalazi na portalu, čuvaju se samo Vaši podaci koje unesete u kontakt formu: Ime i email adresa

Kako koristimo Vaše podatke?
Možemo da koristimo informacije koje sakupljamo od Vas kada se prijavite se za naš bilten, odgovorite na istraživanje ili marketinšku komunikaciju, surfujete blogom ili koristite određene druge funkcije sajta.

Sve informacije koje sakupljamo od Vas mogu se koristiti na jedan od sledećih načina:

  • Da personalizujmo Vaše iskustvo na sajtu (Vaše informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe)
  • Da poboljšamo našu veb stranicu (mi se stalno trudimo da poboljšamo ponude naših veb stranica na osnovu informacija i povratnih informacija koje primimo od Vas)
  • Za zaštitu našeg sajta (Vaša IP adresa može biti blokirana ako pokušate da na bilo koji način nanesete bilo kakvu štetu blogu)
  • Za slanje periodičnih e-biltena.

Napomena: ako u bilo koje vreme želite da se odjavite od primanja budućih e-poruka, link za odjavu se nalazi na svakoj email poruci.

Kako štitimo Vaše informacije?
Mi samo pružamo članke i informacije. Nikada ne tražimo brojeve kreditnih kartica.
Koristimo redovno skeniranje od malvera.

Sve informacije, pogotovo one osetljive i lične, koje razmenjujete sa ovim portalom štite se pomoću tehnologije Secure Socket Layer (SSL).

Ugneždeni sadržaj

Članci na ovom portalu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih sajtova se ponaša na potpuno isti način kao da ste posetili taj drugi sajt.

Ti drugi sajtovi mogu da prikupe podatke o Vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju Vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na taj sajt.

Da li koristimo „kolačiće“?
Da. Kolačići su mali fajlovi koje sajt, ili njegov provajder usluga, prenese na čvrsti disk Vašeg računara preko veb pregledača (ako to dozvolite) koji omogućava sistemima, ili servis provajderima, da prepoznaju Vaš pretraživač i snimaju i zapamte određene informacije. Na primer, oni se koriste da nam pomognu da razumemo Vaša podešavanja zasnovana na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na veb lokaciji, što nam omogućava da Vam pružimo poboljšane usluge. Koristimo i kolačiće koji nam pomažu da sakupljamo agregatne podatke o prometu sajta i interakcijama na sajtu kako bismo u budućnosti mogli ponuditi bolje iskustva na sajtu.

Koristimo kolačiće za:

  • Razumevanje i čuvanje korisničkih podešavanja za buduće posete.
  • Sastavljanje agregatnih podatka o prometu sajta i interakcijama na lokaciji kako bismo u budućnosti ponudili bolje iskustvo na sajtu. Takođe možemo koristiti pouzdane usluge nezavisnih proizvođača koji prate ove informacije u naše ime.

Možete da izaberete da Vas računar upozorava svaki put kada se preuzima kolačić ili možete da odaberete da isključite sve kolačiće. To radite kroz podešavanja pretraživača. Pošto je pregledač malo drugačiji, pogledajte pomoć u pregledaču da biste saznali ispravan način za izmenu kolačića.

Ako korisnici onemoguće kolačiće u svom pregledaču:
Ako isključite kolačiće, neke funkcije koje kreiraju veb stranicu možda neće funkcionisati ispravno. Neke od funkcija koje čine Vaše iskustvo na sajtu boljim možda neće funkcionisati pravilno.

Otkrivanje informacija trećim stranama
Mi ne prodajemo, ne trgujemo ili na drugi način ne šaljemo trećim stranama. Ovo ne uključuje partnera za veb hosting i druge partnere koji pomažu u radu našeg veb sajta, vođenju našeg poslovanja. Takođe možemo objaviti informacije kada je to odgovarajuće za usklađivanje sa zakonom, sprovođenje naših politika na polju ili zaštiti naših ili drugih prava, imovine ili sigurnosti.

Ovaj sajt se skenira u potrazi za potencijalnim zlonamernim programima i ranjivosti od strane Sucuri’s SiteCheck-a. Ne šaljemo lične informacije Sucuri-ju; međutim, Sucuri može pronaći lične podatke javno objavljene (na primer u komentarima) tokom njihovog skeniranja. Za više detalja pogledajte Sucuri-ovu politiku privatnosti.

Politika privatnosti onlajn

Ova onlajn politika privatnosti se odnosi samo na informacije prikupljene na našoj veb stranici, a ne i na informacije koje su prikupljene van mreže (oflajn).

Politika sadržaja
Svi sadržaji na portalu www.imanuel.co.rs su autorskog karaktera našeg kadra, sem u slučaju ako je suprotno naznačeno. Svako neovlašćeno kopiranje, menjanje, distribuiranje, prisvajanje ovih sadržaja bez naše saglasnosti i dozvole je strogo zabranjeno i kažnjivo po zakonu o autorskim pravima.

Odricanje odgovornosti
Ne garantujemo da će saveti koje predlažemo na portalu www.zivinarsvo.com delovati na Vašem računaru, telefonu ili drugom uređaju. Uspeh zavisi od operativnog sistema, korisničkog pristupa, stručnosti korisnika koji rukovodi sa tim uređajuma i mnogih drugih faktora, te stoga kada preuzimate određenu akciju koju pročitate sa našeg portala www.imanuel.co.rs sami snosite odgovornost i posledice.

Takođe, ne garantujemo potpunu tačnost svih informacija na sajtu. Ako su informacije pronađene na stranicama drugih sajtova oni odgovaraju za njihovu tačnost, a linkovi će biti navedeni negde u sklopu članka, ali ne i obavezno.

Vaša prava na Vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o Vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o Vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Kontaktirajte nas
Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za ovu politiku privatnosti možete nas kontaktirati koristeći dole navedene informacije:

  • podrska@imanuel.co.rs

Upravljajte svojim podacima
Ukoliko ste ostavili svoje lične podatke na ovom sajtu, imate pravo da ih vidite i/ili uklonite. Ukoliko želite da uradite nešto od ta dva, pošaljite upit na adresu podrska@imanuel.co.rs. Prilikom slanja upita obavezno unesite Vaš email preko kojeg ste ostavili lične podatke na ovom sajtu, i u roku od 24h će Vam na taj email stići obaveštenje i instrukcije za preuzimanje/brisanje Vaših podataka.

Ažurirano: 25.05.2018.