Prirodan put do zdravog digestivnog trakta
Trostruki efekat:
Kontrola intestinalne mikroflore:
Antimikrobni efekti nisu limitirani na niske vrednosti pH kao kod organskih kiselina FORTIBAC® inhibira patogenu mikrofloru u celom GIT uključujući creva (takođe je aktivan pri pH oko 7). FORTIBAC® je aktivan, ne samo protiv G- bakterija (Salmonella spp., E. coli, Campylobacter jejuni, itd.), već takođe protiv G+ bakterija (Clostridium perfingens, Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Listeria monocytogenes, itd).
Nutrijenti za enterocite:
FORTIBAC® stimuliše proliferaciju enterocita, što rezultira višim crevnim resicama i značajno povećanom crevnom površinom. Ovaj efekat vodi boljoj otpornosti i bržoj regeneraciji intestinalne mukoze, koja je često izazvana od strane nutritivne neizbalansiranosti, virusnih, bakterijskih i parazitskih patogena.
Dostupan izvor energije za mlade životinje:
Nakon rođenja, mlade životinje nisu u stanju da vare sve nutrijente. Proizvodnja žuči, pankreasnih i intestinalnih sokova razvija se postepeno i dostiže normalan nivo od 7.- 12. dana života kod živine, i 7-12 dana nakon odbijanja prasadi. Potpuno razvijen digestivni sistem obezbeđuje energiju uglavnom od triglicerida – masti i ulja. Žuč i pankreasna lipaza su ipak neophodni. Ukoliko ovaj proces nije razvijen u potpunosti, aktivne supstance FORTIBAC® se mogu koristiti direktno kao izvor energije za životinje.
FORTIBAC®
Praškasta forma – aplikacija kroz gotovu hranu
Aplikacija – svinje:
Prasad | FORTIBAC® |
Odbijanje do 15 kg | 2000-3000 g/t |
Zamena lekovima | 4000-5000 g/t |
Pred tov (~15 – 25 kg) | 1000-2000 g/t |
Druge kategorije svinja | FORTIBAC® |
Preventiva | 700-2000 g/t |
Zdravstveni problemi | 2000-5000 g/t |
Aplikacija – živina:
Tov | FORTIBAC® |
Preventiva | 700 – 1000 g/t |
Zdravstveni problemi | 1000 – 3000 g/t |
Nosilje, roditeljsko jato | FORTIBAC® |
Preventiva | 700 g/t |
Zdravstveni problemi | 1000 – 3000 g/t |
FORTIBAC® nije lek, međutim, preporučuje se kao pomoćno dijetetsko sredstvo u slučajevima infekcije senzitivnim mikrobnim sojevima na farmi.